gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Třebovická olympiáda (září 2019)

Termín konání akce: 17.9.2019

Dne 17. 9. 2019 jsme se vydali na Třebovickou olympiádu zdravotně postižených. Tato soutěž je každoročně pořádána organizací Čtyřlístek. Naše škola zde pravidelně vypomáhá s organizací, a tak se i letos zapojilo několik studentů kvint a prvního ročníku vyššího gymnázia.

17. ročník Třebovické olympiády začal představením všech zúčastněných, pronesením slibu čestného sportovce a rozhodčího. Za obrovského potlesku následovalo zapálení olympijského ohně a mohlo se jít soutěžit!

Počasí nám přálo, a tak se celá akce mohla konat v prostorách parku. Našim studentkám do dvojice následovně ošetřovatelky předaly pět svých svěřenců. Celkem sportovci soutěžili v pěti povinných a jedné nepovinné disciplíně. Poté co soutěžící doskákali, doběhali a doházeli, přišel čas pro rozhodčí vyhodnotit výsledky. Mezitím všichni dostali kávu, čaj a malé občerstvení. Slavnostní vyhlášení proběhlo za velkého potlesku, ale pro nás i všechny pořadatele vyhráli všichni zúčastnění svou snahou a nadšením.

Za všechny dobrovolníky musím říci, že to byla skvělá zkušenost a vykouzlit úsměv na tváři takovou maličkostí, nám udělalo největší radost.

Karolína Žáková, kvinta A

  • Publikováno: 2.10.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba