gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Tradiční anglické divadlo

Termín konání akce: 21.12.2012

Již jedenáctým rokem se před Vánocemi těšíme na tradiční studentské anglické divadlo. Již jedenáctým rokem se společně s námi těší i žáci ostravských středních i základních škol, kteří využívají možnosti zhlédnout toto originální představení. Již jedenáctým rokem odcházíme z představení nadšeni. 

Letošní představení Taming of the Shrew na motivy Shakespearovy hry Zkrocení zlé ženy bylo jako obvykle pojato moderně a originálně a zavedlo nás možná trochu překvapivě do 20. let minulého století. V kulisách swingové hudby se odehrál známý příběh, který naši studenti pod vedením režisérky Niky Štěpánkové a Aleše Launera, překladatele, jazykového poradce a zvukaře v jedné osobě, nacvičili během podzimních prázdnin a se kterým již úspěšně vystupovali v Praze a v Brně. Projekt anglického divadla je realizován za podpory Statutárního města Ostravy, které si velmi ceníme.

Jako obvykle jsme obdivovali profesionalitu, se kterou herci ztvárnili své role, osobitý vtip, originalitu a nápaditost scény, v neposlední řadě i lehkost, se kterou vystupovali v angličtině. Soubor anglického divadla se každý rok obměňuje, přicházejí do něj noví studenti, kteří nahrazují odcházející „hvězdy“, vyrůstají v něm skutečné talenty, a tak je představení každý rok jiné, ale pokaždé strhující a neopakovatelné.

Děkuji všem hercům za jejich nasazení a herecké výkony, na které jsem opravdu pyšná, našim brněnským přátelům Nice Štěpánkové a Aleši Launerovi, kolegyni Martině Matuškové a skvělému publiku za příjemný zážitek!

Jana Huvarová



 

  • Publikováno: 4.1.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba