gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

To nej z Barcelony

Termín konání akce: 27.9.2012 - 4.10.2012

Ve dnech 27. 9. -4. 10. se studenti španělského jazyka z kvinty A, sexty A a 3. A zúčastnili se kulturně-historického poznávacího zájezdu do Barcelony.

Program byl vskutku pestrý, zároveň však také velmi nabitý. Každé ráno jsme z Calelly, městečka, kde jsme byli ubytováni, vyrazili směr Barcelona (nejen) za jejími památkami. Navštívili jsme například muzeum Joana Mira, Pabla Picassa, Casa Batlló, dále olympijský a fotbalový stadion, Park Güell, Akvárium a samozřejmě také Sagradu Famílii, jednu z nejvýznamnějších architektonických památek Barcelony. Dále nás také okouzlily fontány La Fuente Mágica de Montjuic, které jsme měli možnost zhlédnout v poslední večer jejich spouštění.

Přestože jsme v Barceloně strávili 7 dní, rozhodně jsme nenavštívili všechna zajímavá místa, která tohle město nabízí, což jen potvrzuje jeho výjimečnost. Exkurze se dle názoru všech zúčastěných velmi vydařila a v budoucnu bychom si ji určitě rádi zopakovali.

„Účastníci zájezdu“

Pokud budete mít zájem se s námi podělit o dojmy z této cesty a prohlédnout si několik fotografií, přijďte ve středu 24. 10. v pět hodin odpoledne do učebny ŠJ. Těšíme se!
 

  • Publikováno: 17.10.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba