gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Talentová soutěž žáků základních škol v psaní na klávesnici PC

Termín konání akce: 9.6.2016

Ve čtvrtek 9. června se naši nejlepší „písaři“ vydali do Opavy na Základní školu Šrámkova. INTERINFO ČR a Internetová škola ZAV tam pořádaly talentovou soutěž žáků základních škol v psaní na klávesnici PC. Naši žáci uspěli v konkurenci soutěžících, kteří přijeli na ZAV JUNIOR – mezinárodní mistrovství ČR žáků ZŠ.

Vzhledem k velkému počtu soutěžících museli organizátoři vytvořit 3 skupiny. Naši zástupci byli zařazeni do té poslední. Měli výhodu, neboť již před začátkem opisu znali průběžné výsledky soutěžících z předchozích skupin. Ondřej Pěchula ze sekundy A zamotal hlavu soutěžícím na předních místech. Byli překvapení, když se jeho jméno rychle posouvalo ve výsledkové listině nahoru. Překvapilo je, když zjistili, že Ondra píše pouze jednou týdně v kroužku. Při půlhodinovém opisu dosáhl stejného výsledku jako žáci, kteří přijeli soutěžit na Mistrovství ČR ZAV JUNIOR a umístili se na tomto mistrovství v minutovém opisu na 3. místě.


Umístění našich žáků (celkem soutěžilo 77 žáků):

5.-8. místo Ondřej Pěchula, sekunda A
18. místo Matyáš Jurásek, sekunda A
20.-25. místo Ema Ostřížková, tercie B
27.-28. místo Tereza Slívová, sekunda A

Všichni převzali drobné ceny za přítomnosti pana Jaroslava Zaviačiče, vicemistra světa z roku 1967, předsedy sdružení Interinfo a zakladatele Internetové školy ZAV.

V závěru soutěže se uskutečnilo exhibiční vystoupení Ing. Heleny Zaviačičové, devítinásobné mistryně světa, držitelky světového rekordu v psaní na klávesnici rychlostí 928 čistých úhozů za minutu.

Gratulujeme všem soutěžícím a děkujeme za reprezentaci školy.

Zuzana Hrušková

 

  • Publikováno: 20.6.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba