gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

STUDENTSKÉ PREZIDENTSKÉ VOLBY na GOH 11. 12.

Úterý 11. 12. 2012 ve vestibulu školy vždy o přestávkách mezi výukou od 9:40 – 15:00 hod. Volit mohou všichni studenti, kteří 11.12. 2012 dovršili 15 let

Naše škola dlouhodobě spolupracuje se společností Člověk v tísni.

Tato společnost zavedla projekt studentských voleb do škol.
Karel Strachotta, ředitel projektu Jeden svět na školách napsal:
“Historicky první studentské volby v České republice uspořádala společnost Člověk v tísni před dvěma lety jako součást vzdělávacího programu Jeden svět na školách. Konaly se několik týdnů před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR s cílem prakticky přiblížit studentům středních škol základní demokratické principy a platný volební system. Pozdější výzkum take potvrdil, že studentské volby mohou pozitivně ovlivnit podíl prvovoličů ve skutečných volbách: o 6% stoupla účast právě z řad studentů, kteří předtím “volili nanečisto.”

Studentské volby jsou součástí dlouhodobého projektu Kdo jiný?, kterým se společnost snaží zvýšit aktivní účast mladých lidí na občanské společnosti.
Proto jsme se rozhodli, že se naše škola k projektu připojí a naši studenti si budou moci vyzkoušet volbu prezidenta republiky nanečisto, a to v úterý 11. prosince 2012 od 9:40 do 15:00 hod.

Chceme zdůraznit, že na škole nebude probíhat žádná předvolební kampaň a dodržíme to, že škola má být apolitická. Jde nám pouze o praktickou možnost studentů vyzkoušet si, jak volby probíhají. Z řad studentů bude vytvořena volební komise, která bude mít za úkol připravit seznamy studentů starších 15 let, volební místnost, volební urnu a budou se podílet na sčítání hlasů voličů.

Milí studenti, budeme se těšit na vaši hojnou volební účast a doufáme, že využijete možnost, kterou vám tento projekt nabízí.
Vaše volební komise.

Pokyny pro voliče zde
Podrobnější informace o projektu na stránkách:
http://www.jsns.cz/volby , http://www.clovekvtisni.cz/  
 

  • Publikováno: 23.11.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba