gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Studenti poznávají divadelní život Ostravy

Stejně jako v minulém školním roce jsme se i letos s našimi studenty vypravili do ostravských divadel. Bezmála čtyřicet se jich sešlo ve středu 29. září v Divadle Antonína Dvořáka, aby zhlédli inscenaci Sofoklova dramatu Oidipus. V řadách diváků zasedli především studenti kvint a prvního ročníku, pro něž tak byla návštěva divadla vhodným doplněním učiva starověkých dějin a antické literatury. Náročné představení se setkalo s pozitivním ohlasem a množstvím různorodých názorů. Pro studenty prvního ročníku, kteří na gymnázium docházejí pouze krátce, představoval navíc tento divadelní večer jistě povedený vstup do bohatého kulturního života školy.

Mezi pravidelné návštěvníky malých i velkých ostravských scén patří studenti sext. Ve středu 13. října hodlají rozšířit své povědomí o regionální historii a kultuře zhlédnutím pozoruhodné inscenace Brenpartija, zrežírované Januszem Klimszou v Komorní scéně Aréna.

Den nato se takřka všichni studenti prvního ročníku vypraví za doprovodu své vyučující Mgr. Naděždy Konečné i do Divadla Jiřího Myrona. Moderní balet na motivy moderní hudby U2 – YOU TOO... TY TAKY? slibuje skutečně mimořádný zážitek i příležitost, jak se lépe poznat i mimo prostředí školy.

Ve večerních návštěvách ostravských divadel hodláme pokračovat v průběhu celého školního roku. O nejvýraznějších kulturních zážitcích si vás přitom dovolíme informovat na webových stránkách školy.

Petr Horák
 

  • Publikováno: 4.10.2010

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba