gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Studenti našeho gymnázia se zapojili do projektu Otevřená věda

Je pátek 25. ledna a ani vstávání ve 3 hodiny ráno, teploty pod bodem mrazu a zpoždění vlaků neodradily studenty našeho gymnázia Míšu Šolcovou a Lukáše Frankla spolu s jedním z jejich lektorů panem Pavlem Konečným, aby se společně vydali na „Informační den Otevřené vědy“.
 

Otevřená věda je projekt, který studentům středních a vysokých škol umožňuje zapojení do výzkumu realizovaného na pracovištích Akademie věd České republiky a na univerzitách. Jelikož je projekt organizován Střediskem společných činností AV ČR, není žádným překvapením, že informační den probíhal na Akademie věd v Praze. Majestátní historická budova Akademie i drobné občerstvení jistě zpříjemnily celou akci, nicméně nejdůležitějšími body programu byly informace, které se studenti i lektoři od organizátorů dozvěděli.

Projekt Otevřená věda probíhá od loňského podzimu a bude trvat ještě rok a čtvrt. Během této doby musí studenti pod vedením svých lektorů zpracovat zadané téma tak, aby mohli výsledky prezentovat formou přenášek a posterů na přehlídkách v konkurenci dalších studentských prací. Ti nelepší pak budou výsledky svého výzkumu obhajovat na poli mezinárodním!

Je to jistě velká výzva především pro studenty, ale často také pro lektory. Míša i Lukáš jsou zapojeni do projektů na Ústavu geoniky AV ČR v Ostravě-Porubě.

Pokud se o projektu Otevřená věda chcete dozvědět více, můžete tak učinit prostřednictvím webových stránek http://www.otevrenaveda.cz/.
 

  • Publikováno: 28.1.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba