gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Středoškolský atletický pohár CORNY

V září se naše škola zúčastnila již tradičního Středoškolského atletického poháru CORNY. Nejprve se konala okresní kola. V Ostravě proběhlo okresní kolo na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích, kam jsme vyslali jak chlapecké, tak dívčí družstvo.

V den závodu mladým atletům vůbec nepřálo počasí a absolvovali všechny disciplíny za vytrvalého deště a nepříjemného větru. Klíčem k postupu do dalšího kola bylo pouze vítězství v daném okrese. I přes již zmíněnou nepřízeň počasí podali naši chlapci srdnatý výkon a odměnou jim za to byl postup do krajského finále!

Tabulka celkového počtu bodů – chlapci, okresní kolo

Pořadí Škola Body
1. místo Gymnázium Olgy Havlové 5597
2. místo Gymnázium Františka Hajdy 5557
3. místo Střední škola chemická a gymnázium 5450


Dívčí družstvo si v konkurenci dalších 12 škol vedlo také velice dobře a dokázalo vybojovat krásné třetí místo. K postupu to sice nestačilo, ale výsledek si vzhledem k těžkým podmínkám, které panovaly, zaslouží obdiv.

Tabulka celkového počtu bodů – dívky, okresní kolo

Pořadí Škola Body
1. místo Střední škola chemická a gymnázium 4954
2. místo Gymnázium Volgogradská, Ostrava - Zábřeh 4699
3. místo Gymnázium Olgy Havlové 4284

O týden později se tedy naši chlapci zúčastnili krajského finále na Tyršovém stadionu v Opavě. Po bojovném výkonu se nám podařilo překonat vlastní dosavadní bodové maximum o více než 2000 bodů! S konečným součtem 7638 bodů jsme nakonec obsadili výborné šesté místo. Nutno dodat, že z našeho kraje postoupily hned dvě školy do republikového finále a Mendelovu gymnáziu Opava se nakonec podařilo republiku vyhrát. I v tak nabité konkurenci proto chlapci dokázali, že se neztratí a do dalších ročníků se s nimi musí počítat.

Mgr. Ondřej Kartous
 

  • Publikováno: 5.11.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba