gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Spolupráce s OU (leden 2019)

Termín konání akce: 29.1.2019

Sekce španělského jazyka dlouhodobě spolupracuje s Ostravskou univerzitou v několika oblastech. V rámci mezinárodního programu Erasmus v hodinách pravidelně využíváme španělské studenty, kteří takto naopak získávají praxi pro své budoucí povolání. Od září do prosince minulého roku u nás na škole působil Adrián Sanchis Tudela. Účastnil se výuky napříč ročníky, připravil si pro žáky několik prezentací, aktivně se také zapojil do programu Týdne španělské kultury v Ostravě, který naše gymnázium pořádá vždy na podzim. V předvánočním čase seznámil studenty s typickými zvyky a neostýchal se zazpívat si s nimi ani nejznámější koledy.

Podobně přínosná je pro nás i spolupráce přímo se členy katedry romanistiky OU. Velice si vážíme toho, že naše pozvání již popáté přijal současný vedoucí katedry dr Jan Mlčoch. V závěru prvního pololetí tak proběhly dvě na sebe navazující přednášky o španělské historii a literatuře určené studentům maturitních ročníků.

Jsme za tuto provázanost s univerzitou velice rádi a věříme, že i v budoucnu přinese řadu dalších příjemných a oboustranně obohacujících setkání.

PK ŠJ
 

  • Publikováno: 1.2.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba