gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Spanglish Food Fiesta

Dne 6.4. 2011 se v učebně fyziky sešlo několik studentů, kteří se nebáli dát v šanc svou kůži na trh. Byli to gurmáni, mladé kuchařky a kuchaři, budoucí hodnotitelé michelinských hvězdiček, postrach Zdeňka Polhreicha.

Tito odvážlivci přicházeli do třídy se sadami kuchyňských krabiček, naplněnými pro školu nezvyklým materiálem. Božskou manou, kterou si předpřipravili, aby se v urputném klání mezi sebou utkali, zhodnotili své výtvory.

Vítány byly pokrmy tradiční pro angloamerickou a španělsko-latinskoamerickou kuchyni. Proto jsme pro soutěž vybrali kombinovaný název Spanglish Food Fiesta, který napovídá, že má při této akci vládnout dobré jídlo a pití společně s veselou náladou. Naše očekávání se vyplnilo a studenti stejně jako my učitelé jsme se mohli těšit z nezvyklých, exotických chutí, které přinášejí americké brownies, cookies, lemon pie, cheese cake, anglický Easter cake, zapékané brambory, vánoční řezy se šlehačkou, či španělský flan, studená polévka gazpacho, vánoční cukroví polvorones, tortillas de patatas, mexické burritos či guacamole, nechybělo ani skvělé nealkoholické mojito a čerstvou mátou.

Věříme, že tato akce studentům nejen umožnila předvést kuchařské umění, ale zároveň si mohli na vlastní jazýček vyzkoušet, jak chutnají některé z typických jídel výše zmíněných zemí, o kterých se jinak jen dočtou v učebnicích.

Zde je výsledková listina, která jen do jisté míry představuje úžasnou přehlídku chutí a vůní středečního odpoledne.

1. místo: Aneta Bartoníková, Martina Kroutilová a Hana Slaninová za polévku Gazpacho
2. místo: Tomáš Deingruber, Patrik Tokoš a Michal Sedláček za salsu Guacamole a Mojito
3. místo: Jakub Haas a David Lukeš za mexické Burritos

 

  • Publikováno: 13.4.2011

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba