gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž Velká cena Zoo (březen 2017)

Termín konání akce: 20.3.2017

V pondělí 20. 3. 2017 se vybrané týmy „mladých zoologů“ z řad nižšího gymnázia účastnily soutěže v Zoo Ostrava. Tématem letošního ročníku byly korálové útesy. Soutěžící se tak během přípravy mohli dozvědět mnoho zajímavých informací, které se ve školách běžně nenaučí.

Na devátou hodinu jsme dojeli do ostravské zoologické zahrady. Poté jsme zamířili k výukovému centru, kde jsme v pětičlenných týmech zasedli ke stolům a vyslechli si pravidla soutěže. Ta, jako obvykle, byla formou testu, který byl rozepsaný na dvě strany. Na jeho vyplnění jsme měli přibližně půl hodiny. Po vypracování jsme testy odevzdali a měli čas si projít zoo. Nakonec jsme si udělali hromadnou fotku a vrátili se zpátky do školy na oběd.

Kateřina Lachnitová, kvarta A

Z našich družstev bylo nejúspěšnější družstvo z kvarty B - postup do finálového kola studentům unikl jen o půl bodu. Ani zbylá družstva ve svých kategoriích nedopadla špatně, v celkovém pořadí se nachází v první polovině řešitelů. Za umístění jsme rádi a věříme, že se příští rok postup povede.

Mgr. Ivana Fusková
 

  • Publikováno: 3.4.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba