gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž ve zpěvu frankofonní písně (březen 2014)

Termín konání akce: 21.3.2014

Dne 21. 3. 2014 jsme se my, studentky tercie B a také členky naší nově vzniklé kapely Bad Joke, zúčastnily soutěže ve zpěvu frankofonních písní pořádané Alliance française Ostrava. Celý den se konal v příjemných a útulných prostorách ostravského klubu Parník.

 Dopoledne jsme poslouchaly vystoupení sólistů, kteří byli převážně starší 15 let. Vše bylo perfektně ozvučeno a vystupující předváděli skvělé výkony. Odpoledne se dostala řada také na nás a na ostatní skupiny. Podporovali nás rodiče, prarodiče, sourozenci a všemožní známí, kteří nám dodali odvahu vystoupit před rodilými Francouzi a ředitelem Alliance française Ostrava, který se během vystoupení neustále pohupoval do rytmu. Na pódiu jsme odehráli (mohu skromně podotknout, že dle našeho názoru dobře) a poté čekali na výsledky. I přesto, že jsme se neumístily, jsme hned věděly, že se zúčastníme i příští rok.

Celý den se nesl v pohodové náladě doprovázené všudypřítomnými francouzskými melodiemi. Byl to dechberoucí zážitek vystupovat v tomto klubu s vědomím, že na pódiu, kde jsme hráli, zpíval také např. Tomáš Klus nebo Jaromír Nohavica. Rozhodně nás tato zkušenost postrčila k dalšímu vystupování a hraní na veřejnosti. Abyste také mohli zhodnotit náš výkon, přikládám zde odkaz na video:
http://www.youtube.com/watch?v=oJJK42YI2Kk 

Klára Přečková- zpěv, Adriana Houthoofdtová- cajon, Tereza Holínková- kytara, Kateřina Krchňáková- klavír


 

  • Publikováno: 1.4.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba