gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž ve zpěvu frankofonní písně 2018

Termín konání akce: 6.4.2018

Dne 6. dubna se v Ostravském klubu Parník uskutečnila Soutěž ve zpěvu frankofonní písně pořádaná organizací Alliance Française d’Ostrava u příležitosti Dnů Frankofonie

Této soutěže se naše třída zúčastnila již podruhé. Letos jsme se představili ve dvou performancích v rámci skupin a v jedné v kategorii sólistů. Naše první skupina byla tvořena Danielou Uhrovičovou, Emou Ostřížkovou a Adélou Skotnicovou, které byly souhrnně označeny jako Skotnicová a spol. Druhou skupinou bylo duo Barbora Kolínková a Veronika Valková, neboli Valková a spol. Zpěv našich umělkyň byl doprovázen hrou na klavír, ke kterému zasedla Kristýna Sýkorová spolu s Markétou Prauzkovou. V kategorii sólistů se představila Karolína Dvorská z kvarty B s písní  Le pouvoir des fleurs od francouzské hudební skupiny Kids United, která za svůj talent sklidila velké uznání publika.

Francouzská skupina třídy kvinty B pravidelně využívá každé příležitosti, aby mohla předvést své hudební nadání. Nejčastěji jsme vidět při dnech otevřených dveří na naší škole, ale tentokrát jsme zamířili před větší publikum a hlavně před odbornou porotu v čele s francouzskou logopedkou, která pro nás byla první známkou toho, že tato soutěž je opravdu plná profesionálů ve svém oboru. Zážitek z tohoto dne bereme tedy jako velkou motivaci pro pokračování a zlepšování se v činnosti. Do budoucna lépe zvládneme manipulaci s mikrofonem, souhru a text. Velké díky patří naší paní profesorce Kateřině Trojek za její důvěru a podporu. Všem je nám jasné, že úspěch nepřijde sám a my se budeme muset příští rok začít poctivě připravovat dříve, abychom se vyrovnali profesionálním skupinám, jejichž vystoupení dokázala dohnat posluchače k slzám.

Markéta Prauzková, 5. B
 

  • Publikováno: 27.4.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba