gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž ve zpěvu frankofonní písně (2010)

V úterý 23.3.2010 se již tradičně konala soutěž ve zpěvu frankofonní písně. Letošní ročník se uskutečnil, stejně jako v loňském roce, v ostravském klubu Parník. Soutěžící byli rozděleni do tří kategorií: sólisté před maturitou, skupiny a sólisté po maturitě.

V kategorii sólistů nás reprezentovala studentka septimy B – Zuzana Diľová - za doprovodu studentů naší školy: Václav Merta (baskytara), Vojtěch Mrázek (bicí), Tomáš Nováček (klavír) a Lukáš Kačor (trubka).

V kategorii skupin vystoupila kapela ve složení: Václav Merta (baskytara a zpěv), Vojtěch Mrázek (bicí a zpěv), Barbora Trchalíková (klávesy), Ondřej Šarman (saxofon), Tomáš Sosna (kytara), Eva Vyoralová (zpěv) a Eliška Vojtková (zpěv).

Konkurence se v této soutěži pořádané Alliance française rok od roku stupňuje. Letos se v kategorii sólistů před maturitou a skupin účastnilo okolo 50 soutěžících. Naši studenti se sice letos neumístili na předních pozicích ani v jedné z kategorií, ale měli možnost prožít den zpříjemněný francouzskou hudbou.
 

Barbora Trchalíková

  • Publikováno: 31.3.2010

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba