gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž ve vaření německých specialit - Guten Appetit

Termín konání akce: 16.5.2013

Sachertorte, Mozartkugeln, Rösti, Obstsuppe, Fondue, Spargel…. to jsou jen některá jídla a speciality, které mohli ochutnat účastníci soutěže ve vaření specialit z německy mluvících zemí, která se konala na naší škole 16. května 2013. Kuchařského klání se zúčastnili zástupci
různých tříd od prim až po septimy.

Všichni soutěžící nejdříve své jídlo představili a vysvětlili způsob jeho přípravy. Pro ostatní účastníky měli přichystaný recept v němčině, aby si jejich pochoutku mohli doma vyzkoušet také ostatní. A pak se už jen ochutnávalo a ochutnávalo … a hodnotilo. Rozdat body ale nebylo vůbec jednoduché, protože všechna jídla něčím zaujala a chutnala výtečně.

Nejvyšší ohodnocení získalo ovocné a sýrové fondue, které si připravily studentky kvarty A Jana Dreiseitelová a Barbora Horáková, jež také vyhrály 1. místo. Na 2. místě se umístila studená ovocná polévka servírovaná s jahodou a čokoládou, s níž soutěžili Jiří Šindelář a Filip Dychus z kvarty A. 3.místo obsadily Mozartovy koule žáků 2. A Lucie Rodovské a Adama Fochlera. Všichni výherci si kromě ocenění svých spolužáků odnesli také sladké ceny, které do soutěže věnovala firma Pekařství Illík z Lhotky u Bílovce, které tímto velice děkujeme.

Závěrem zbývá jen dodat – už teď se těšíme na příští ročník….

Za PK německého jazyka Jana Lorber

 

  • Publikováno: 25.5.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba