gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž v recitaci německé poezie

Termín konání akce: 4.4.2012

Dne 4. 4. 2012 pořádala předmětová komise německého jazyka soutěž v přednesu německé poezie. Žáci soutěžili ve dvou kategoriích – za nižší a vyšší gymnázium.
 

Přednes cizojazyčné poezie není vůbec snadný, je třeba dobře porozumět uměleckému textu, nacvičit co nejlépe výslovnost a pak se ještě zaměřit na výrazný projev. Všichni zúčatnění zvládli tento úkol na výbornou, a proto porota neměla vůbec jednoduché rozhodování, komu udělit ceny.
Nakonec si v nižší kategorii cenu za 3. místo neodnesl nikdo, zato byla udělena dvě druhá místa – Nikole Drozdové z primy A a Janu Mikulenkovi z tercie B. Nejvyšší ocenění v této kategorii získala Nikola Mičlová z tercie B. Všichni tři soutěžící nás budou reprezentovat ve čtvrtek 12. dubna na recitační soutěži, kterou vyhlásilo již poněkolikáté Wichterlovo gymnázium.

Ve vyšší kategorii se na třetím místě umístila Aneta Králová ze sexty B, druhou příčku obsadila Barbora Dedková ze septimy B a jako první skončila Tereza Soukupová ze sexty B. Tereza a Barbora nás rovněž budou reprezentovat na Wichterlově gymnáziu.

Všem zúčastněným děkujeme za účast a za pěkný umělecký zážitek a postupujícím přejeme v dalším kole soutěže hodně úspěchů.

Jana Lorber

 

  • Publikováno: 6.4.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba