gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž v recitaci německé poezie (duben 2013)

Termín konání akce: 11.4.2013

11. dubna 2013 se již posedmé sešli na Wichterlově gymnáziu žáci středních škol, kteří se nadchli pro recitování německé poezie.

Pro účastníky byl připraven i zajímavý program – nejprve si vyslechli dvě rozdílné varianty zhudebněné básně Loreley Heinricha Heina a v kvízu si vyzkoušeli přiřadit podobu německých literátů ke jménům a časově je seřadit. Nejlepší luštitelé získali drobné ceny.

A pak se už literární učebnou nesla němčina, tentokrát v jiné podobě, než jak ji znají žáci ve škole. Mnohého nezaujatého posluchače by jistě překvapilo, že i tak tvrdý jazyk může být
pro sluch lahodný, když se umí krásně použít. Naši žáci opět přesvědčili, že oni to umí, takže si z Wichterlova gymnázia odvezli dvě první místa – v nižší kategorii Nikol Mičlová z kvarty B a ve vyšší kategorii Kvido Lotrek ze septimy A – a jedno druhé místo – to získala v nižší kategorii Anetta Grögerová z primy A.

Pochvalu si zasloužili ale všichni zúčastnění, a tak si nakonec každý recitátor kromě uměleckého zážitku odvážel domů i drobnou pozornost.

Našim žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a těšíme se v příštím roce na další nadšence, kteří si vyzkouší, co vše se s němčinou dá dokázat.

Za PK německého jazyka Jana Lorber
 

  • Publikováno: 23.4.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba