gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž v piškvorkách

Termín konání akce: 24.11.2017

V pátek 24. 11. se na Wichterleho gymnáziu sešlo 12 týmů, které poměřily síly v piškvorkách. Také náš tým s názvem 5KolečekNavíc (ve složení Adam Vjačka, Marek Prudil, Ondřej Lipowský, Ondřej Keberle a Pavel Pískovský) nechtěl nechat nic náhodě a pečlivě se připravoval již dlouhé měsíce dopředu.

Až na místě došlo k rozlosování do skupin. Zde jsme neměli příliš mnoho štěstí a dostali jsme za soupeře domácí tým PELZL, který chtěl již potřetí obhájit vítězství a pojistit si tak postup do krajského turnaje. Ale hned první zápas naznačil, že soupeřům nic zadarmo nedáme a týmu z Wigymu jsme nadělili prohru. Ani další skupinový zápas nám nebyl překážkou a s maximálním počtem bodů jsme šli z prvního místa do play-off. Zde se nám postavil zřejmě nejmladší tým ze školy Bulharská, a proto nikoho neudivila naše jednoznačná výhra 20:0. Semifinále přineslo přeci jen větší drama v podobě souboje s týmem ze školy Hello, z něhož jsme vyšli opět vítězně. Ve finále jsme tak znovu měřili síly s domácím Pelzlem. Po půl hodiny dlouhém zápase jsme vydřeli těsnou výhru 11:9 a odměnou nám byl postup do prosincového krajského turnaje.

Zde jsme byli pasováni do pozice černého koně, jelikož jsme přišli bez jediné porážky a s cenným skalpem týmu, který byl loni šestnáctým v republice. Náš tým přišel posílit Jan Michálek, který během oblastního kola ještě ladil formu. Také v krajském turnaji se k nám při losování skupin štěstí otočilo zády. Ocitli jsme se tak ve skupině s dvěma favority turnaje. S jedním z nich, krnovským týmem No comment, jsme zahráli remízu. Nicméně v následujících dvou zápasech jsme těsně podlehli soupeřům a postup nám byl tudíž odepřen. Nasbírali jsme však cenné zkušenosti, které určitě využijeme v příštím ročníku soutěže.

Pavel Pískovský, sexta A
 

  • Publikováno: 8.1.2018

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba