gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž projektu Poznej tajemství vědy

Termín konání akce: 14.4.2015

Náš tým čtyř studentů z fyzikálního semináře třídy septimy B - Tereza Kubáčková, Ondřej Klézl, Lejla Oweisová a Kateřina Zárubová - se zúčastnil soutěže Gymnázia Hello pořádané v rámci projektu Poznej tajemství vědy. Úkolem soutěžících týmů bylo vytvořit co nejpevnější most ze 300 špejlí za pomoci lepidla, provázků a tavicí pistole. Poté, co jsme náš most vytvořili, jsme o něm natočili několikaminutové video, kde jsme se představili, ukázali náš výtvor a popsali jeho stavbu (https://youtu.be/7RiE7kUT-Js).

Dne 14. dubna se pak všechny soutěžící týmy dostavily na Gymnázium Hello, kde jsme měli možnost vidět mosty našich konkurentů a soutěžit v dalších disciplínách. Zatímco pořadatelé soutěže demolovali naše mosty testováním, kolik toho unesou, týmy soutěžily v robotice a měření Pasco.

V robotice bylo naším úkolem sestrojit a naprogramovat jednoduchého robota z určené stavebnice, který má být schopen splnit zadané úkoly. Pak jsme dostali čtyři fyzikálně-chemické úlohy, které jsme řešili pomocí měřicího programu Pasco. Následně jsme doplnili výpočty a odpovědi do protokolu.

Poté, co by byly dotestovány poslední mosty, začalo vyhlašování vítězů. Celkem se soutěže účastnilo 8 týmů, náš tým se umístil na prvním místě.

Za tým GYOHAVL Lejla Oweisová
 

  • Publikováno: 25.4.2015

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba