gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž o nejzajímavější esej - pište a těšte se na zajímavé ceny!

Termín konání akce: 15.6.2013 - 15.9.2013

Naše gymnázium ve spolupráci s Výborem dobré vůle – Nadací Ogy Havlové vyhlašuje literární soutěž o nejzajímavější esej inspirovanou citátem Olgy Havlové. Vítězové budou slavnostně vyhlášeni 3. října během Nadačního dne Olgy Havlové v rámci oslav 80. výročí jejího narození.

Vaše esej nechť je inspirována tímto citátem Olgy Havlové:

Lidé si budují jeskyňky, v kterých chtějí přežít. Já tuhle iluzi nesdílím. To mám společné s undergroundem. Jim nestačí být vlastníky věcí. Jsou nám blízcí vůlí vyslovit to, co člověk vyslovit musí. Než by promluvil jinak, je lepší mlčet. Oni žijí ve společenství, ale každý je jiný, každý je samostatnou osobností. Spojuje je potřeba složitějšího, nekonzumního, nezprostředkovaného, nepřežvýkaného poznání.  (1979)  

Soutěž je určena středoškolským studentům od 15 do 19 let a probíhá od 15. června do 15. září 2013.

Podmínky soutěže:

•    Účastníci zašlou soutěžní text v elektronické podobě do 15. září 2013 na e-mailovou adresu: lukas.barta@gyohavl.cz. Do předmětu e-mailové zprávy uveďte: esej

•    Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční 3. října 2013 v rámci oslav 80. výročí narození Olgy Havlové na Gymnáziu O. Havlové v Ostravě.

•    Na první stranu eseje uveďte jméno, kontaktní adresu (případně adresu školy, kterou navštěvujete), údaj o věku a telefonní číslo.

•    Délka textu je max. 3 normostrany (normostrana je 1800 znaků včetně mezer).

•    Esej musí být napsána v češtině.

•    Organizátoři soutěže si vyhrazují právo s příspěvky volně nakládat, např. za účelem jejich zveřejnění na internetových stránkách.
 

  • Publikováno: 14.6.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba