gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž o lidských právech znovu na naší škole

Termín konání akce: 15.12.2016

Ve čtvrtek 15. prosince 2016 proběhla na naší škole již tradiční soutěž o lidských právech určená pro žáky devátých tříd základních škol a naše kvartány. Jednalo se již o šestý ročník konaný u příležitosti Mezinárodního dne lidských práv, jehož téma bylo tentokrát velmi citlivé a znělo: Právo na život, či právo na interrupci?

Na naši školu zavítali žáci ze čtyř základních škol – ZŠ Ostrčilova, ZŠ Klegova, ZŠ Ostrava-Hrabová a ZŠ a waldorfská ZŠ. Úkolem soutěžících bylo připravit multimediální prezentaci na zadané téma, před komisí sestavenou z učitelů ZŠ a našeho gymnázia ji předvést a obhájit. Komise hodnotila kreativitu, vlastní přínos v prezentaci, aktuálnost informací, strukturu prezentace, stejně jako mluvený projev a úroveň vystupování.

 

Vzhledem ke stále se zvyšující kvalitě předvedených výkonů bylo i letos těžké určit vítěze. Porota se nakonec rozhodla o udělení prvních míst v různých kategoriích. 1. místo za osobní přínos (v podobě provedené ankety) získali žáci Vojtěch Kutra a Matyáš Valigura ze ZŠ Ostrčilova. Nejoriginálnější prezentaci předvedli Elizabeth Jurczková a Claudio Stoian ze ZŠ a waldorfská ZŠ a za celkový dojem byly nejlépe ohodnoceny Karolína a Magdaléna Zajícová z našeho gymnázia.

Výhercům blahopřejeme a věříme, že všichni žáci si soutěžní klání užili a nabyté zkušenosti zúročí během svého dalšího studia.

Kateřina Trojek

 

 

 

  • Publikováno: 5.1.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba