gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž o lidských právech na GOH

Termín konání akce: 19.12.2017

V úterý 19. prosince 2017 proběhla na naší škole již tradiční soutěž o lidských právech určená pro žáky devátých tříd základních škol a naše kvartány. Jednalo se již o sedmý ročník konaný u příležitosti Mezinárodního dne lidských práv, jehož téma bylo letos často mediálně prezentované: Volit, či nevolit? Na naši školu zavítali žáci z devíti základních škol – z Ostravy: ZŠ Ostrčilova, ZŠ Klegova, ZŠ Ostrava-Hrabová a ZŠ a waldorfská ZŠ, ZŠ T. G. Masaryka z Frýdlantu nad Ostravicí, ZŠ Ilji Hurníka z Opavy, ZŠ Hornická z Hlučína, ZŠ z Háje ve Slezsku a ZŠ z Hati.

Úkolem soutěžících bylo připravit multimediální prezentaci na zadané téma, před komisí sestavenou z učitelů našeho gymnázia ji předvést a obhájit. Komise hodnotila kreativitu, vlastní přínos v prezentaci, aktuálnost informací, strukturu prezentace, stejně jako mluvený projev a úroveň vystupování.
Vzhledem ke stále se zvyšující kvalitě předvedených výkonů bylo i letos těžké určit vítěze. Proto jsme zapojili také samotné žáky a jejich vyučující, kteří zvolili cenu diváků pro: Matěje Vaňkáta ze ZŠ Ilji Hurníka v Opavě.

Porota se nakonec rozhodla o udělení prvního místa pro Annu Psennerovou a Kateřinu Milatovou z Gymnázia Olgy Havlové. Druhé místo obsadili se stejným počtem bodů žáci ze ZŠ Ostrčilova, Štěpán Kowalski a Janis Chadzipanajotidis, spolu s Matějem Vaňkátem ze ZŠ Ilji Hurníka v Opavě. Na třetím místě skončili Tereza Hlaváčová a Adam Breitkopf ze ZŠ a waldorfská ZŠ z Ostravy-Poruby.

Za osobní přínos v podobě provedení vlastního dotazníkového šetření udělila porota zvláštní cenu žákyním Anežce Lykové a Anně Černé ze ZŠ Háj ve Slezsku.

Výhercům blahopřejeme a věříme, že všichni žáci si soutěžní klání užili a nabyté zkušenosti zúročí během svého dalšího studia.

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 19.12.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba