gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž mladých zoologů v ZOO Ostrava

Termín konání akce: 10.11.2015

V úterý 10. 11. 2015 se pětičlenné týmy z tříd nižšího gymnázia zúčastnily soutěže mladých zoologů v ostravské zoo, jejímž tématem byla samotná ZOO Ostrava. Otázky se týkaly zvířat chovaných v ZOO Ostrava nyní i v minulosti, historie, záchranných programů a areálu zoologické zahrady.

Před desátou hodinou jsme dorazili do ostravské zoologické zahrady. Poté jsme prošli částí zoo, která vede k výukovému centru, a cestou jsme si koupili něco na posilněnou před testem. Jelikož jsme ještě chvilku museli počkat, než soutěž dokončí předcházející škola, zpříjemnili jsme si čas pozorováním makaků lvích, nacházejících se naproti výukovému centru, a také expozice Malá Amazonie. Poté, co na nás přišla řada, jsme usedli ke stolům podle týmů a poslechli si pravidla soutěže. Samotná soutěž byla ve formě dvoustránkového testu, na jehož vypracování jsme měli časový limit. Po uplynutí doby jsme testy odevzdali a prošli jsme si další expozice v zoo. Poté jsme se vydali zpět do školy.

 

Matyáš Hansel, kvarta A

Nejúspěšnější z našich družstev bylo družstvo tercie B (Vladan Vítek, Michal Petřík, Aneta Pchálková, Tereza Kovářová a Tereza Pavlíková), které se zúčastnilo finále a celkově skončilo na 10. místě ve své kategorii.
 

  • Publikováno: 1.12.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba