gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž mladých zoologů (listopad 2018)

Termín konání akce: 24.11.2018

V pondělí 16. 11. 2018 se vybrané týmy „mladých zoologů“ z řad nižšího gymnázia účastnily soutěže v Zoo Ostrava.

Letošním tématem byla Domestikace a česká a slovenská národní plemena. Během přípravy se soutěžící mohli dozvědět mnoho zajímavých informací ohledně domestikace zvířat, plemenitbě, plemenných knihách, národních plemenech koní, holubů, slepic, včel apod.

Po příjezdu do ZOO se studenti soustředili na danou soutěž při procházce mezi jednotlivými expozicemi a posléze zamířili do výukového centra, kde v pětičlenných týmech zasedli ke stolům a vyslechli si pravidla soutěže. Ta byla formou testu, na jehož vyplnění měly týmy omezený čas.

Dle výsledkové listiny nejlépe dopadli a následně postoupili do druhého kola v I. kategorii soutěžní týmy Moudré sovy z primy B a Ručníky ze sekundy A.

Dne 24. 11. 2018 se studenti 1. B a 2. A zúčastnili druhého kola této soutěže. I když byla sobota a mnozí spolužáci odpočívali v teple domova, se mladí zoologové museli soustředit na náročné testové otázky i poznávání zástupců živočišné říše. Z celkového počtu asi 150 družstev skončil tým z 1. B (Moudré sovy) na osmém a tým z 2. A (Ručníky) na krásném šestém místě.

Všem zúčastněným gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Mgr. Lucie Otáhalová
 

  • Publikováno: 5.12.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba