gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

SOUTĚŽ K MEZINÁRODNÍMU DNI LIDSKÝCH PRÁV (PROSINEC 2019)

Termín konání akce: 17.12.2019

V úterý 17. prosince 2019 proběhla na naší škole již tradiční soutěž pro žáky devátých tříd základních škol a naše kvartány konaná u příležitosti Mezinárodního dne lidských práv. Jednalo se již o 9. ročník, tentokrát na téma „Právo na příznivé životní prostředí“. Do soutěže se přihlásilo 5 základních škol z Ostravy: ZŠ Ostrava-Hrabová, ZŠ Ostrčilova, ZŠ gen. Škarvady, ZŠ Klegova a ZŠ a WZŠ Ostrava-Poruba.

Úkolem soutěžících bylo připravit multimediální prezentaci na zadané téma, před komisí sestavenou z učitelů našeho gymnázia a z učitelů zúčastněných základních škol ji předvést a obhájit. Komise hodnotila kreativitu, vlastní přínos v prezentaci, aktuálnost informací, strukturu prezentace, stejně jako mluvený projev a úroveň vystupování.

Vzhledem ke stále se zvyšující kvalitě předvedených výkonů bylo i letos těžké určit vítěze. Porota se nakonec rozhodla o udělení děleného prvního místa pro Davida Moškoře a Vojtu Kuzníka ze ZŠ gen. Škarvady a pro Ondřeje Smolku ze ZŠ Ostrčilova. Třetí místo obsadili žáci ze ZŠ a waldorfské ZŠ z Ostravy-Poruby Václav Krištofik a Jana Lubojacká.

Do hodnocení jsme zapojili také samotné žáky, kteří se částečně shodli s porotou a první místo přiřkli dvojici žáků David Moškoř a Vojta Kuzník ze ZŠ gen. Škarvady. Za druhé místo si odnesly cenu diváků Patricie Pastrňáková a Anna Šwigistová ze ZŠ Ostrčilova.

Výhercům blahopřejeme a věříme, že všichni žáci si soutěžní klání užili a nabyté zkušenosti zúročí během svého dalšího studia.

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 23.1.2020

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba