gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž k Mezinárodnímu dni lidských práv (prosinec 2018)

Termín konání akce: 18.12.2018

V úterý 18. prosince 2018 proběhla na naší škole již tradiční soutěž pro žáky devátých tříd základních škol a naše kvartány konaná u příležitosti Mezinárodního dne lidských práv. Jednalo se již o 8. ročník, tentokrát na téma „Právo na důstojný život“. Do soutěže se přihlásilo 8 základních škol – z Ostravy: ZŠ Ostrava-Hrabová, ZŠ Ostrčilova, ZŠ logopedická Ostrava-Hrabová, ZŠ gen. Škarvady, ZŠ Klegova a ZŠ a WZŠ Ostrava-Poruba; dále ZŠ Pionýrů 400 z Frýdku-Místku a ZŠ T. G. Masaryka z Frýdlantu nad Ostravicí.

Úkolem soutěžících bylo připravit multimediální prezentaci na zadané téma, před komisí sestavenou z učitelů našeho gymnázia ji předvést a obhájit. Komise hodnotila kreativitu, vlastní přínos v prezentaci, aktuálnost informací, strukturu prezentace, stejně jako mluvený projev a úroveň vystupování.

Nutno říci, že kvalita soutěžících se rok od roku zvyšuje, takže i letos bylo těžké určit vítěze. Proto jsme zapojili také samotné žáky a jejich vyučující, kteří zvolili cenu diváků pro: Nikolu Krejčovou a Daniela Bruse ze ZŠ logopedická v Ostravě-Hrabové. V těsném závěsu se na druhém místě umístila dvojice žáků ze ZŠ Pionýrů 400 z Frýdku-Místku, Vojtěch Drahotuský a František Odlevák.

Porota se nakonec rozhodla o udělení prvního místa rovněž pro Nikolu Krejčovou a Daniela Bruse ze ZŠ logopedická v Ostravě-Hrabové. Druhé místo obsadily žákyně ze ZŠ gen. Škarvady, Lucie Kozelková a Míša Hlubková. Na třetím místě skončily se stejným počtem bodů žákyně ZŠ Ostrčilova, Štěpánka Petříková a Marie Kubíková, spolu s žákyněmi Zuzanou Kovalskou a Kateřinou Grauerovou ze ZŠ a waldorfská ZŠ z Ostravy-Poruby.

Za originalitu v podobě provedení vlastního společenskovědního experimentu udělila porota zvláštní cenu žákům Davidu Palkovi a Adamu Poláškovi ze ZŠ T. G. Masaryka ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Výhercům blahopřejeme a věříme, že všichni žáci si soutěžní klání užili a nabyté zkušenosti zúročí během svého dalšího studia.

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 7.1.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba