gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž frankofonních písní očima účastníka

Termín konání akce: 22.3.2019

V pátek dvaadvacátého března letošního roku se tři nadějné mladé zpěvačky a šestičlenná skupina zapálených pěvců a milovníků francouzské hudby vydaly bojovat v pěvecké soutěži, pořádané ostravskou pobočkou organizace Alliance française. Pěvecké klání bylo již tradičně pořádáno v klubu Parník v samém srdci Moravské Ostravy. Deštivé páteční dopoledne ještě více dodávalo tomuto místu kouzelnou a jedinečnou atmosféru zapadlého pařížského klubu.

Ještě před kategorií skupin a dospělých jsme mohli zhlédnout výkony mladistvých soutěžících, účastníků spadajících do kategorie pod 15 let. I v této skupině pěvců mělo naše gymnázium své zástupce, lépe řečeno zástupkyně. Byly jimi – Anna Hrachová spolu s Eliškou Sýkorovou (ze sekundy A) a Klára Musálková (z tercie B). Všechna tři děvčata se svých šansonů chopila statečně a podala velice vyrovnaný a obdivuhodný výkon, jenž byl oceněn hlasitým aplausem publika.

Zpátky ale k onomu sextetu ze sexty B (ve složení: Daniela Uhrovičová, Barbora Kolínková, Kristýna Sýkorová, Tereza Švančarová, Jan Bystroň a Petr Poremski), které v závěru soutěže reprezentovalo naši školu s písní Papaoutai od jedné z nejslavnějších osobností frankofonní popové scény 21. století – Stromaa. I přes dočasný handicap jednoho z účastníků, jsme (podle mého názoru) předvedli vše, co bylo v našich silách a vše, co jsme dlouhé týdny před vystoupením trénovali. Myslím si, že odbornou porotu neoslovil pouze výběr, či podání písně, ale také naše originální kostýmy. V soutěži jsme nakonec vybojovali třetí místo, z čehož jsme velice nadšeni. I přesto, že ceny námi obdržené byly opravdu krásné, nejvíce si vážíme času stráveného s přáteli v krásné kavárně a úsměvů na tvářích obecenstva, neboť spokojení diváci jsou snem každého účinkujícího.

Petr Poremski, sexta B
 

  • Publikováno: 11.4.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba