gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Softbalový turnaj (říjen 2017)

Termín konání akce: 12.10.2017

Opět jsme se stali vítězi krajského kola a postupujeme na republikové finále, které se bude konat v červnu příštího roku v Kostelci nad Orlicí. Vítězný tým – Grepl, Arencibia, Michálek, Bednařík, Bayer, Kovala, Kozar, Plhák, Šmíd. Všem reprezentantům gratulujeme!!!

Takto turnaj probíhal očima kapitána:

Nespalo se mi dobře. Neustále jsem se převaloval ze strany na stranu a do toho se střídavě probouzel. I v tom spánku jsem byl nervózní. To proto, že dnes je ten den. Ano. Dnes je ten turnaj. Softbalový turnaj.

Stejně jako loni i letos jsme se rozhodli porovnat sílu ducha i těla s různých škol z Ostravy. Na dlouhé řeči nebyl čas, sotva jsem stačil přidělit chlapcům pozice, hned přišla první výzva od mužstva z telekomunikační školy. Zápas skončil poněkud rychle, pro nás pozitivně.

Pak se nám postavili borci ze stavebky. Ale ti nevypadali, že by měli v plánu nám dláždit cestu ke snadnému vítězství. Vypadalo to velmi vyrovnaně. Dokonce by se mohlo zdát, že v tu chvíli měli navrch. Potřebovali jsme pomoc.

Naštěstí naše volání po spáse bylo vyslyšeno. Z tribunového nebe sestoupil muž s dlouholetou trenérskou praxí – uznávaný vedoucí tělovýchovných porad, pan profesor Trojek. Když zjistil, v jak zapeklité situaci se nacházíme, nezmatkoval. Naopak nám ukázal cestu, jež vede do končin vítězných. Nadopoval nás rychlými sacharidy, které nám v dohrávce přidaly na rychlosti. Zkáza byla potlačena. Doufali jsme, že se taková situace již nebude opakovat.

Jenomže co se nestalo - výhra v třetím zápase a dále v semifinále nás dopravila až do velkého finále, kde nás opět čekali s dobře postaveným vnitřním polem stavaři. Díky skvělé atmosféře a bojovnému duchu dokázali silně nepříznivý stav utkání otočit. Byla to opravdu mimořádná událost. Dámy omdlévaly, pánové smekali klobouky. Vítězství patřilo nám.

Již tradičně se na oslavu velkého úspěchu konala střelba z rychlých špuntů a týmové focení. Tentokrát ovšem i za přítomnosti týmu stavebky, který nám byl skvělým soupeřem.

Tak a v červnu zase hurá do Kostelce!

Za tým
David Bayer, kapitán proti své vůli
 

  • Publikováno: 25.10.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba