gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Sněhuláci pro Afriku (2016)

Termín konání akce: 1.3.2016

Se studenty sekundy A jsme se ve druhém pololetí opět zúčastnili projektu Sněhuláci pro Afriku, jehož 4. ročník probíhal již tradičně pod záštitou Gymnázia v Ostravě-Hrabůvce. Projektu se zúčastnily desítky základních a středních škol po celé republice a také naše gymnázium nezůstalo stranou.

Původním záměrem bylo vytvořit v rámci sněhových podmínek sněhuláky, kdy bylo za každý jednotlivý výtvor vybráno 50 Kč. Jelikož však nebyly sněhové podmínky nijak příznivé, rozhodli jsme se se studenty pro alternativní řešení. Postupně jsme začali vytvářet barevné obrázky s tématikou Afriky, což bylo studentům nakonec daleko bližší, nežli vánočně-sněhulákovská podoba výtvorů. Zaměřili se na ryze africká témata a to v podobě menších kartiček á la někdejší úspěšný „vánoční řetěz pro Afriku“ z dřívějšího ročníku. Naši sekundáni si často volili náměty zvířecí, nejrůznější masky apod. Z celého množství bylo vybráno a zasláno 13 opravdu zdařilých prací, které budou soutěžit o nejlepší výtvor (https://www.facebook.com/snehulaciproafriku?ref=hl). Důležité pro všechny bylo, že studenty práce bavila, s vědomím, že svou aktivitou přispívají k vyšší a důležité otázce vzdělání v Africe.

Získaná částka podpoří vzdělání v Africe prostřednictvím financování kol, která tamějším dětem přístup ke vzdělání usnadní. Naši studenti vytvořili celou řadu krásných obrázků, a získaná částka činila 550 Kč. Peníze byly odeslány na konto společnosti Kola pro Afriku.

Za studenty 2.A Petr Hrabovský
 

  • Publikováno: 13.3.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba