gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Slavnostní příjímání ke studiu (září 2012)

Termín konání akce: 11.9.2012

Slavnostní přijímání nových studentů proběhlo jako obvykle v sále Domu dětí a mládeže na ulici M. Majerové. Naši noví studenti prim a 1. ročníku, jejich rodiče, sourozenci a další hosté se sešli 11. září skutečně v hojném počtu a zúčastnili se tradičního pasování našich nováčků do stavu studentského.

Během slavnostního ceremoniálu předali třídní učitelé a učitelky svým studentům studijní průkazy a dárek v podobě trička s logem gymnázia. Ředitelka školy potom připomněla, co všechno již studenti za pár dnů od začátku školního roku stačili prožít, seznámila přítomné s tím, jak nově vznikající třídy prožily adaptační kurz a čím tam své třídní učitele a učitelky překvapily. V neposlední řadě popřála ředitelka školy studentům i rodičům mnoho štěstí. Na závěr přišli studenti takříkajíc se svou kůží na trh, když rodičům předvedli, jak nastudovali studentskou hymnu Gaudeamus igitur. Rodiče odměnili sborové pěvecké vystoupení bouřlivým aplausem a někteří neskrývali své překvapení i dojetí nad tímto originálním výkonem.

Teď už se před nově přijatými studenty otevírá školní rok se vším, co studium na gymnáziu přináší. K tomu, aby se vyrovnali se všemi jeho nástrahami, přejeme studentům mnoho štěstí, vytrvalosti i odvahy.
 

  • Publikováno: 21.9.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba