gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Slavnostní převzetí titulu Ekoškola v Senátu PČR

Termín konání akce: 18.6.2019

Dne 18. 6. 2019 jsme se s panem učitelem Fluksou a se zástupci Ekotýmu (Adéla Popelková, Gabriela Jochcová, Magdaléna Machová, Karolína Žáková, Markéta Nováková a Veronika Prokopová) vydali do Prahy, abychom si zde vyzvedli získané ocenění a titul Ekoškoly.

Celý ceremoniál se konal ve Valdštejnské zahradě a v budově Senátu Parlamentu České republiky. Tomuto ocenění předcházela tvrdá práce našeho školního Ekotýmu a také kontrolní audit, který ocenil celou naši snahu a vzájemnou spolupráci.

V pět ráno jsme se sešli na nádraží a společně jsme vyjeli směr Praha. Na místě jsme si prošli nádhernou Valdštejnskou zahradu, ve které se naparovali výři velcí. Poté započal již samotný ceremoniál se zhodnocením projektu Kampaň obyčejného hrdinství, kterého jsme se také zúčastnili. Mimo jiné jsme se dozvěděli, že tento projekt byl velice prospěšný a splnil svůj účel – ochránil a zachoval velkou část přírody. Výsledky byly opravdu obdivuhodné.

Hovořila zde i mladá vedoucí demonstrací za ochranu planety. Následovala gratulace a předání cen, při které zazněla otázka, co považujeme za náš největší úspěch a pro nás byla odpověď jednoznačná. Největší radost nám dělá předávat myšlenku Ekotýmu dál, motivovat mladé studenty k tomu, aby se stali aktivními a začali se zajímat o svět kolem nás.

Během toho probíhalo opět všemi milované focení. Dále jsme si s průvodkyní prohlédli krásně zdobené místnosti budovy včetně bývalé konírny, nynější zasedací místnosti.

Všichni jsme si tento významný den moc užili a těšíme se na příští ocenění a zážitky.

Za celý Ekotým Veronika Prokopová
 

  • Publikováno: 27.6.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba