gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Slavnostní předání knihy panu Václavu Havlovi

Slavnostní předání knihy "Společeně dějinami" panu Václavu Havlovi
 

Petr Šimíček, Jiří Sovadina a Tom Rett se v úterý 30. listopadu 2010 sešli v Praze v knihovně samizdatu Libri prohibiti s Václavem Havlem, kterému předali knihu „Společně dějinami“, dokumentující 5. ročníků studentských konferencí na GOH v Ostravě-Porubě.

Celá akce byla zahájena předáním Ceny Jaromíra Šavrdy za svědectví o totalitě zástupci občanského sdružení PANT – Václav Havel byl třetím laureátem tohoto prestižního ocenění. Za výbor udělující cenu promluvili Tomáš Hradílek (signatář Charty 77 a přítel Jaromíra Šavrdy), Jiří Gruntorád (ředitel Libri prohibiti) a Petr Pánek (předseda o.s. PANT). Václav Havel vyjádřil svou úctu ostravskému disidentovi , spisovateli a zakladateli samizdatové edice Jaromíru Šavrdovi a vyjádřil upřímnou radost z udělení právě této ceny.

Poté zástupci našeho gymnázia, organizátoři studentských konferencí, předali Václavu Havlovi knihu „Společně dějinami“ a vyjádřili naději, že alespoň toto formou může atmosféru pěti konferenčních ročníků poznat. Zároveň popřáli Václavu Havlovi vše dobré a také jej osobně pozvali na návštěvu Gymnázia Olgy Havlové, nejlépe během další studentské konference.

Knihu obdrželi také další účastníci slavnostního setkání – biskup Václav Malý, Jiří Gruntorád, Dana Němcová, Petruška Šustrová, Jan Urban, Tomáš Hradílek, Jan Král a fotograf Bohdan Holomíček, který celou akci zachytil objektivem svého fotoaparátu.

Dopis pro pana Václava Havla

  • Publikováno: 12.12.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba