gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Slavnostně jsme převzali titul Ekoškola - mezinárodní ocenění!

Termín konání akce: 18.6.2015

Mezinárodní titul Ekoškola nám byl slavnostně předán 18. června 2015 v Senátu Parlamentu České republiky a jsme na něj právem hrdi.

V letošním školním roce proběhl po dvouletém zapojení v programu na naší škole audit, který měl za úkol zjistit, zda naplňujeme všechna kritéria a zda si mezinárodní titul zasloužíme. Audit dopadl velmi úspěšně, odměnou nám však nebyl jen hřejivý pocit z dobře odvedené práce, ale také pozvánka pro zástupce Ekotýmu na slavnostní předávání titulů Ekoškola pořádané ve spolupráci s Výborem pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR. V Sala terena Valdštejnské zahrady jsme se zúčastnili zajímavého programu, navázali jsme nová přátelství s jinými Ekotýmy, vyměnili si své zkušenosti a prohlédli si Valdštejnský palác.

Vážíme si toho, že díky neziskové organizaci Foundation for Environmental Education a Sdružení TEREZA můžeme s dalšími více než 44 500 školami z 55 zemí světa spolupracovat na programu, který je uznáván na úrovni nejvyšších mezinárodních odborných organizací a obdržel doporučení OSN (UNEP).

Ocenění, které jsme získali, je pro nás velkým závazkem a věříme, že ho za dva roky dokážeme obhájit.

Mgr. Martin Fluksa

  • Publikováno: 23.6.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba