gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Setkání hned ve čtyřech jazycích

Chci se s Vámi, milí návštěvníci našich webových stránek, podělit o neopakovatelný zážitek. Byl čtvrtek 3. 6. odpoledne, sál Domova seniorů Slunečnice, plný k prasknutí. Rodiče, studenti, hosté … španělští hosté! 25 Katalánců a 4 pedagogové, kteří v rámci projektu Comenius přijeli na celý týden za námi do Ostravy-Poruby na Gymnázium Olgy Havlové.

A začalo to - slavnostní program zazněl hned v angličtině - úžasně nastudované loutkové divadlo, jehož aktéry byli samotní studenti Gymnázia Olgy Havlové, a především nádherné marionety, jimi vyrobené! Program proložilo vystoupení školního pěveckého sboru s česko-anglickým repertoárem. Následoval další kus - divadelní představení ve francouzštině - velmi nápaditá, „chytrá“, vtipná hra opět studentů Gymnázia Olgy Havlové.

Skutečně, byl to zážitek, gejzír nápadů, hravosti, veselí a za tím skryté pilné práce okouzlil všechny v publiku. Avšak závěr byl velkolepý. Na pódiu se shromáždilo více než 50 hudebníků s rozmanitými hudebními nástroji, od houslí, tuby, pozounů, přes flétny, saxofony, fagoty, trubky a jiné. Hráči byli „namícháni“ ze studentů Čechů a Španělů, mezi členy pěveckého sboru se objevily i 3 španělské učitelky a jejich španělský kolega celý band dirigoval. Za srdce nás chytila nejen česká píseň, ale i 3 rytmické španělské melodie. Vrcholem se pak stala s chutí zazpívaná Nohavicova píseň Tři čuníci v anglické verzi, ta se našim španělským přátelům líbila nejvíce. Samotný závěr to však nebyl. Čekalo nás všechny velké překvapení v podobě posledního čísla, které se odehrálo v bujaré náladě na ploše prostranství venku před Domovem seniorů. Účastníci vytvořili taneční kolo, band hrál z plných plic, hudba se rozletěla po okolních domech a radostné melodie, zpěv i potlesk společně korunovaly to krásné odpoledne. Jak milé, že bez bariér, a to nejen jazykových, ale i věkových!

Děkuji Vám všem, kteří jste se nejen na této akci podíleli, jste skvělí!

Mgr. Dagmar Juchelková, ředitelka školy
 

  • Publikováno: 11.6.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba