gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Seminář v Bad Marienbergu

Termín konání akce: 29.4.2013 - 4.5.2013

Ve dnech 29. 4. – 4. 5. 2013 jsme se zúčastnili mezinárodního studentského semináře v německém městě Bad Marienberg (spolková země Rheindland – Pflaz). Jednalo se o projekt pod záštitou Evropské unie, jehož hlavním cílem bylo vytvořit vizi EU v roce 2030. Této akce se zúčastnilo celkem 84 mladých lidí z České republiky, Maďarska, Francie, Slovinska a Německa.

Během semináře jsme se rozdělili do několika skupin, které pracovali na různých projektech, například: potenciál eura, společnost v budoucnosti, role armády nebo cestování a jídlo. Výsledek naší práce můžete zhlédnout na webových stránkách http://we-connect-europe.net.

Součástí tohoto internacionálního setkání byla exkurze do Bonu, bývalého hlavního města SRN, kde jsme navštívili regionální Evropskou komisi a přímo od předsedy této instituce si vyslechli přednášku o fungování EU.

Celkově bylo toto setkání velmi zajímavou zkušeností a zážitkem, který nám umožnil nejen poznání mnoha různých lidi a národností, ale i procvičení angličtiny a němčiny a získání informací o fungování Evropské unie jakožto instituce.

Adam Nocar a Jan Masopust, septima A
 

  • Publikováno: 16.5.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba