gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Seminář k projektům v rámci Evropské unie ve Vídni

Od ledna 2006 převezme Rakousko předsednictví v Radě Evropské unie. V rámci této významné události pořádá v květnu 2006 konferenci – setkání mládeže

„Come together: generation six“.

Ministerstvo pro vzdělání, vědu a kulturu Rakouska pozvalo školy, které již dříve pracovaly na různých projektech v rámci Evropské unie, aby se tohoto setkání zúčastnily a vzájemně si předaly informace o otázkách vzdělání, budoucnosti vzdělání a budoucnosti práce.

Pozvání přijalo 24 škol z 12 států Evropy. Jednou z těchto škol je i naše Gymnázium Olgy Havlové.

Studenti budou vzájemně komunikovat na daná témata, připravovat dotazníky, workshopy a vzájemně se informovat o svých výzkumech v otázkách vzdělání. Na setkání přijali pozvání i mnohé významné osobnosti veřejného i politického života, takže i s nimi mohou studenti komunikovat o otázkách, které mladé lidi zajímají.

1.-3. prosince 2005 se konal ve Vídni přípravný seminář, který měl sloužit k tomu, aby se školy poznaly, navázaly partnerské vztahy a připravily vzájemně první kroky k tomuto pro-jektu. Za naši školu se semináře zúčastnily studentka Lucie Teuerová z VIII A a Mgr. Anna Vršecká.

 

  • Publikováno: 20.1.2006

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba