gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Sametový revolver

Termín konání akce: 15.11.2019

V pátek 15. listopadu 2019 se skupinka šesti studentů, ve složení Anetta Grögerová, Kristýna Taubeová, Kristýna Kašparová, František Lipina, Jana Burzyková a Vít Kološ, vydala na akci konanou u příležitosti oslav 30. výročí sametové revoluce v kině Cineport v dolní oblasti Vítkovic. Jednalo se o projekt nazvaný Svobodní lidé kraje Moravskoslezského – Sametový Revolver Ostrava!!!

Cílem projektu bylo zamyslet se nad tématem svobody člověka prostřednictvím filmových spotů rozdělených do několika bloků – svoboda a demokracie versus cenzura, svoboda umění, současná svoboda na internetu a dopad sociálních médií na svobodu mladých. Na jednotlivé bloky navazovala diskuze, kterou mezi sebou vedli studenti ostravských středních škol. Součástí projektu byla také vernisáž fotografií a maleb ostravských umělců současné generace a možnost navštívit koncert kapel, které hrají hudbu blízkou současnému mladému publiku.
Věřím, že skrze všechny zmíněné aktivity si studenti uvědomili, že svobodu v dnešním světě nemůžeme vnímat jako něco zcela samozřejmého a že je třeba ji neustále bránit.

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 6.12.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba