gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Ruštináři GOH bodovali v Bohumíně

Termín konání akce: 6.4.2018

V pátek 6. 4. 2018 se nás pět účastníků kroužku ruského jazyka s Mgr. Jolanou Strýčkovou vydalo na bojiště krajského kola 52. ročníku Puškinova památníku v Bohumíně.

Po dvou týdnech intenzivní přípravy, většinou nultou hodinu nebo po vyučování, jsme konečně nastoupili do vlaku na cestu do „dalekého“ Bohumína. Vzhledem k počtu zavazadel jsme museli vypadat, jako bychom jeli minimálně na středně dlouhou dovolenou. Vždyť televize, koberce, hromada oblečení atd. dost zabírají místo.

Za několik hodin plných zpěvu, recitace a hlavně nervozity jsme předvedli svou scénku na motivy písně Vladimíra Vysockého „Dialog u televize“, která se svým realistickým obrazem opilecké rodiny zcela lišila od ostatních vystoupení. Nakonec jsme si vysloužili zasloužený potlesk a v naší kategorii krásné 3. místo. Magdaléna Ostárková za roli „matky“ Ziny získala zvláštní ocenění poroty za herecký výkon. Žádný jiný kolektiv nebo jednotlivec takovéto ocenění nezískal. V dalších rolích se objevili František a Adéla Skácelovi – jako děti a Michal Čížek jako otec a manžel.

Nejšikovnějším členem naší výpravy byl student primy B, Eduard Vojvodík, který za roli Puškina a recitaci básně „Slavík a růže“ získal také třetí místo.

Všichni jsme si krásný den užili a příští rok už víme, co nás čeká.

Za kroužek RJ na GOH Michal Čížek, sexta B
 

  • Publikováno: 18.4.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba