gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Rozsviťme se modře na GOH

Termín konání akce: 2.4.2014

Studenti Gymnázia Olgy Havlové již v mnoha případech ukázali, že nejsou lhostejní k těm, kteří jsou jakýmkoli způsobem znevýhodnění.

Proto věříme, že se také ve středu 2. dubna naši studenti zapojí do akce „Light it up Blue“ – „Rozsviťme se modře“, aby vyjádřili symbolickou podporu dětem s poruchami autistického spektra a jejich rodinám.

2. duben je vyhlášen světovým dnem informovanosti o autismu. V tento den jsou nasvíceny modře mnohé významné budovy na světě (od Eiffelovky přes Empire State Building až po budovu opery v Sydney) a také lidé večer z 1. na 2. dubna rozsvěcují modré žárovky, rozsvítí svíčku v modrém stínítku nebo si jednoduše 2. dubna symbolicky oblékají něco modrého.

A proč modře? Modrá barva je symbolem naděje a také barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže.

Při této příležitosti budou ve vestibulu GOH vystaveny obrázky a také fotografie dětí s poruchami autistického spektra.

Vzpomeňte si tedy ve středu ráno a vezměte si na sebe něco modrého, protože každý, kdo se takto „rozsvítí“, zvyšuje naši šanci na to, že společnost bude vnímavější a tolerantnější .

za Bětku, Filipa, Matyho, Lukáška, Sebíka, Míšu a další

G. Mariánková
 

  • Publikováno: 31.3.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba