gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Rosteme s knihou – Souboj čtenářů

Termín konání akce: 15.4.2019

Tři měsíce studenti Primy A a Primy B se zájmem pracovali na úkolech celostátní soutěži vyhlášené organizací Svět knihy. Je jasné, že správně vybraná kniha dokáže dobře motivovat a chytnout i svátečního čtenáře. Úkolem soutěže bylo přečíst pět vhodně vybraných knížek v rámci jednoho kolektivu, vytvořit si k nim deník s poznámkami a ve finále odpovědět na soutěžní otázky v online soutěži ve velmi omezeném čase Toto klání připadlo na den ředitelského volna, na účasti se to však vůbec neprojevilo, což jen dokazuje, že děti jsou vynikajícími týmovými hráči.

Vybrané knihy nás všechny skutečně chytly, v soutěžních týmech jsme si o nich povídali a následně si je týmy navzájem představily. Někteří studenti si následně přečetli i více než jednu povinnou knihu. Ke každé knize jsme společnými silami připravili vlastní soutěž Kahoot a těšili se na finále online.

Jak už sám název soutěže napovídá, hlavním cílem bylo podpořit zájem o knihu jako takovou. Nakonec jsme se do první pětice tříd, které pojedou soutěžit do Prahy, letos ještě nedostali, ale i přes technické obtíže, které jsme museli překonat, jsme se ze 120 škol umístili na chvályhodných místech. Doufáme, že i v dalších letech se nám naskytnou podobné soutěže, které lásku ke čtení podpoří.

Barbora Michálková a Táňa Janíková

  • Publikováno: 2.5.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba