gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Republikové finále ve florbale

Obrovského úspěchu dosáhlo smíšené družstvo florbalistů a florbalistek z naší školy, když postoupilo z jednoho ze šesti kvalifikačních turnajů do celostátního finále do Prahy. I ten největší optimista už by přestal po prvních dvou utkáních věřit v jakýkoli úspěch.
 

 Remíza a prohra na začátku turnaje už nedávaly příliš nadějí, naši reprezentanti se však vzepřeli osudu a díky své bojovnosti a zarputilosti, když předvedli fantastické výkony ve zbylých třech utkáních, postoupili do finálových bojů. V rozhodujícím utkání se potkali s favority celého dne z havířovského gymnázia. V napínavém utkání, ve kterém, což musíme sportovně uznat, byl soupeř o malinko lepší, se nakonec radovali studenti našeho gymnázia. Výsledek 5:4 však sám o sobě vypovídá, jaké drama bylo na hřišti k vidění až do posledních vteřin. Jásot, radost, tu i slzička v oku našich slečen ukazuje, jak je sport nevyzpytatelný a krásný.

Finálový turnaj probíhal 12. 6. v Praze. Hrálo se ve čtyřech skupinách po třech týmech a los k nám byl nemilosrdný. V prvním utkání jsme se utkali s obchodní akademií z Pardubic. V zápase se naplno projevil rozdíl mezi oběma družstvy a my tak odcházeli s přídělem 11 branek. Náplastí budiž fakt, že i nám se podařilo čtyřikrát skórovat, i tak však výsledek 11:4 nedával příliš nadějí do dalšího zápasu s gymnáziem z Hořovic. V něm se naše družstvo vzpamatovalo z předchozího "mače" a zápas nadějně rozehrálo. Vedení 3:1 a 4:3 jsme však neudrželi a 2 minuty před koncem jsme dostali branku na 4:4, která nás díky horšímu skóre poslala na poslední místo skupiny A, a tudíž na dělené 9.-12. místo.

Všem reprezentantům děkujeme!!!

kabinet TV

http://bigshockflorbal.cz/clanky/gymnazium-benesov-vyhralo-druhy-rocnik-big-shock-stredoskolskeho-florbaloveho-turnaje-smisenych-tymu-gratulujeme

 

  • Publikováno: 16.6.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba