gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Recitační soutěž v německém jazyce

Termín konání akce: 5.4.2016

Již tradičně se v jarním období scházejí recitátoři německé poezie, aby poměřili své výkony ve školním kole recitační soutěže. To letošní proběhlo 5. 4. 2016 a zejména v nižší kategorii (primy až kvarty) se ho zúčastnil rekordní počet 24 účastníků.

 

Porota neměla jednoduchou práci – musela vybrat mezi záplavou říkanek, lyrických básní i epických balad ty nejlepší výkony. Nakonec si v nižší kategorii cenu nejvyšší odnesla Magdaléna Ostárková ze třídy kvarty A. Jako druhá se umístila Ludmila Hájková z tercie A a třetí místo obsadila Anna Psennerová ze sekundy A.

Ve vyšší kategorii soutěžili jen čtyři žáci a porota nakonec udělila jen dvě místa. Cenu za první místo získala Kateřina Kopecká z 1. C a za druhé místo Nikol Mičlová ze septimy B.

Všechny oceněné soutěžící z nižší kategorie a Kateřina Kopecká pak v pátek 8. 4. 2016 recitovaly za školu v dalším kole, které pořádalo Wichterlovo gymnázium v Ostravě.

S radostí dnes už můžeme prozradit, že i tam naše recitátorky zazářily - Magdaléna Ostárková nižší kategorii vyhrála a Ludmila Hájková skončila opět těsně za ní na druhém místě.

Výherkyním obou kol srdečně blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy a se všemi nadšenci německé poezie se těšíme na další ročník soutěže.

Pk německého jazyka
 

  • Publikováno: 18.4.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba