gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Recitační hodinka s němčinou

Termín konání akce: 11.5.2018

Že němčina nemusí být jen strašákem, ale dá se s ní zažít i legrace, o tom se přesvědčili všichni účastníci letošního školního kola recitační soutěže v německém jazyce.

2. května 2018 se po vyučování sešlo 25 recitátorů z nižšího i vyššího gymnázia, aby předvedli, co si připravili do soutěže. Zazněly básně lyrické i epické, smutné, ale i veselé, kratší i dlouhé. Recitační atmosféra strhla všechny účinkující k překvapivým a pěkným výkonům.

V kategorii nižšího gymnázia vybojovala vítězství svým procítěným přednesem Anna Psennerová z kvarty A, na 2. místě se umístila se zádumčivou básní Karolína Mihulová z kvarty B a 3. místo si odnesla Adéla Broukalová ze sekundy A, jež báseň věnovala své mamince.

V kategorii vyššího gymnázia si vysloužil obdiv a obrovský potlesk Petr Poremski, který obsadil 1. místo, na 2. příčce se umístil Max Mrštík, jenž svou hravou básní a uměleckým projevem všechny pobavil, a 3. místo obsadila Dominika Langová s básní o vlkodlakovi. Všichni žáci jsou ze třídy kvinty B.

Výherci 1. a 2. místa nás reprezentovat 11. 5. 2018 v dalším kole na Wichterlově gymnáziu. Odtud si přivezla cenu za 3. místo v nižší kategorii Anna Psennerová a ocenění nejvyšší v kategorii gymnázií získal Petr Poremski.

Soutěžícím děkujeme za pěkné výkony a vzornou reprezentaci a těšíme se na další ročník v příštím školním roce.

Za PK německého jazyka Jana Lorber

Krátká videoukázka
 

  • Publikováno: 17.5.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba