gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Radosti starosty na našem gymnáziu

Termín konání akce: 21.3.2013

Dne 21. března 2013 navštívil naši školu starosta města Klimkovic pan Ing. Zdeněk Husťák. Naše třída prima B tak strávila dvě zajímavé, poučné a příjemné hodiny výchovy k občanství.

Pana starostu jsme očekávali, proto jsme si předem připravili prezentaci o Klimkovicích, která obsahovala části o historii i současném směřování města, o vedení města i snímky nejzajímavějších a nejhezčích klimkovických památek. Panu starostovi jsme prezentaci předvedli a bylo vidět, že své město má rád a dobře ho zná, protože každou její část dokázal doplnit ještě něčím zajímavým.

Povídali jsme si také o lázních, o jejich historii, využití i o úspěšných léčebných metodách, které se v klimkovických lázních praktikují. Zajímavá byla i diskuze o stavbě a provozování dálnice, která vede okrajem Klimkovic.

Dozvěděli jsme se také mnoho o vedení měst a obcí, o práci zastupitelstva , o čestném občanství , o tom, jak se stát starostou i o tom, co všechno práce starosty obnáší a jak je náročná, což si málokdo z nás uměl představit.

Na závěr jsme si každý připravili jednu otázku, na kterou nám pan starosta odpovídal. Otázky směřovaly jak k veřejné práci, tak k jeho osobnímu životu, k objasnění různých termínů, týkajících se správy měst i k budoucnosti Klimkovic. Pan starosta nám trpělivě objasnil vše, co jsme se chtěli dozvědět, za což mu děkujeme.

Studentky primy B Hana Honajzerová a Adriana Husťáková
 

  • Publikováno: 12.4.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba