gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Radost z výsledků okresního kola Matematické olympiády kategorie Z5 a Z9

Termín konání akce: 24.1.2017

V úterý 24. ledna 2017 se v budově Gymnázia Olgy Havlové konalo okresní kolo Matematické olympiády. Tento den soutěžilo v kategorii Z5 87 žáků. Příklady byly velmi obtížné. Proto úspěšným řešitelem je pouze 13 soutěžících. V kategorii Z9 se dařilo 53 žákům lépe. Úspěšných řešitelů je 41. Dvanáct z nich získalo plný počet bodů.

Výsledková listina MO kategorie Z5

Výsledková listina MO kategorie Z9

Na podzim jsme vyřešily příklady z domácího kola MO pro žáky devátých tříd. Postoupily jsme do okresního kola. Čekaly nás čtyři příklady. Na první pohled vypadaly úlohy dost složitě, některé až neřešitelně. Na přemýšlení bylo dost času.
Za 4 hodiny se přece jenom na papíru objevilo nějaké řešení. Později se ukázalo, že bylo vše správně.

Myslíme si, že nás tato zkušenost značně posunula vpřed v oblasti matematiky. Přínosem je také možnost srovnání našich znalostí s žáky z jiných škol.

Alžběta Knápková, Aneta Pchálková (Kvarta B)

V letošním ročníku z domácího kola postoupilo do kola okresního 10 žáků kvart. Bohužel se 2 žáci matematického klání kvůli nemoci nezúčastnili. Ostatní dosáhli na titul "úspěšný řešitel" a postupují do kola krajského, které se bude konat
14. března 2017. Alžběta Knápková, Aneta Pchálková (obě Kvarta B), Ondřej Hráček a Vojtěch Řezáč z Kvarty A získali plný počet bodů.

Všem soutěžícím gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy.

Zuzana Hrušková, vyučující MAT

  • Publikováno: 1.2.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba