gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Psaní všemi deseti v době distanční výuky - domácí licence

Termín konání akce: 2.10.2020

Také v tomto školním roce jsme obdrželi účelový příspěvek na činnost dvou volnočasových zájmových kroužků, ve kterých se 40 žáků nižšího gymnázia učí psát desetiprstovou hmatovou metodou. Poskytnutá výše účelového příspěvku z rozpočtu Moravskoslezského kraje nám umožnila zakoupit školní i domácí licenci specializovaného softwaru ZAV.

Období realizace programu: 1. 9. 2020 – 30. 6. 2021

Od 2. 10. se bohužel pravidelné úterní ani čtvrteční schůzky v učebně IKT konat nemohou.

Díky tomu, že jsme se v uplynulém školním roce velmi dobře umístili v meziškolní soutěži, mohli jsme letos z příspěvku zakoupit kromě školní licence také 34 malých domácích licencí. Někteří žáci - začátečníci mohou díky tomu psát doma až do cvičení 600.

Kdo si domácí výuku nad bezplatný rozsah 100 cvičení nezajistil svou aktivitou a snahou, může také ve výuce pokračovat. Školám s nařízenou distanční výukou až do jejich nového otevření je umožněn přístup k domácí výuce ZAV. Žáci však mohou bezplatně psát doma pouze v pracovních dnech mezi 8. a 14. hodinou.

V domácí verzi nebudou potřebné tištěné předlohy pro absolvování cvičení, která jinak papírovou předlohu vyžadují (nad cvičení 402).

Žáci mohou procvičovat prsty hrou "Houbař" (houbar.zav.cz).

Milí žáci,

doufám, že využijete čas, ve kterém nebudete navštěvovat školní vyučování, k nácviku nových znaků. Vaším vzorem může být Maxmilián Škvrna ze sekundy A, který od září do května 2020 „natrénoval“ na 3. místo ve světové soutěži INTERSTENO 2020. Jeho rychlost psaní 252 úhozů za minutu je obdivuhodná.

Zdravím a přeji rychlé prsty.

Zuzana Hrušková, lektorka
 

  • Publikováno: 19.10.2020

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba