gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

První termín Dne otevřených dveří (listopad 2014)

Termín konání akce: 25.11.2014

První termín Dne otevřených dveří v tomto školním roce přilákal do naší školy velký počet uchazečů o studium a jejich rodičů.

Učitelé i studenti připravili pestrou ochutnávku školních aktivit, aby si případní budoucí studenti uměli přestavit, s čím by se během studia na naší škole mohli setkat. Tradičně velkým lákadlem zůstaly odvážné chemické pokusy, zajímavé mikroskopické preparáty, fyzikální měření, vybavené jazykové učebny a další moderní prostory školy.

Velmi zajímavé bylo scénické čtení studentů sekundy B, kteří pod vedením svého češtináře Mgr. Petra Horáka představili originální scénickou úpravu příběhu vynálezce písma pro nevidomé Louise Brailla doplněnou o prvky stínového divadla.

Návštěvníkům školy byli k dispozici studentští průvodci, kteří ochotně odpovídali na zvídavé dotazy dětí i rodičů a předávali své zkušenosti se studiem na naší škole. Měli dost napilno, protože dveře se zájemci o studium se opravdu netrhly.

Pokud jste nestihli listopadový termín Dne otevřených dveří, nemusíte litovat – můžete přijít v příštím termínu 15. 1. 2015.

Jana Huvarová

  • Publikováno: 27.11.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba