gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

První a třetí místo z finále Talentu Gymnázií pro naše studenty

Termín konání akce: 25.4.2018

Dne 25. 4. proběhla na Nové radnici v Ostravě soutěž nazvaná Talent Gymnázií, kterou pořádala Menza ČR ve spolupráci s Mensou SK. Sešlo se tam 60 úspěšných účastníků Logické olympiády z Moravskoslezského a Žilinského kraje. Naši školu reprezentovali hned 3 studenti - Eva Kuhejdová (oktáva B), Filip Dráber (oktáva A) a Ondřej Hráček (kvinta A).

V den D jsme se sešli na Nové radnici s Filipem a Ondrou a téměř jsme netušili, co nás vlastně čeká. Byl to první pokusný ročník a v pokynech přišlo jen to, že budeme řešit logické úlohy a že nás za odměnu čeká oběd.

Soutěž se nakonec skládala z několika bloků. Ze začátku to bylo jako logická olympiáda - promítaný test a tištěný test, jen v kratším čase. Po krátké přestávce jsme byli rozděleni do čtyřčlenných československých týmů a řešili jsme další úlohy společně. Po vydatném obědě následovala ještě hra Abaku (něco jako matematické sudoku), kterou mnoho z nás vidělo poprvé.

Pro mě a Filipa to byla asi poslední soutěž pod vlajkou naší školy a reprezentovali jsme ji velice dobře - Filip vyhrál 1. místo v Moravskoslezském kraji a byl vyhlášen i jako celkový vítěz i v československém měřítku. Já jsem vyhrála 3. místo a Ondra obsadil hezké 9. místo.

Eva Kuhejdová, oktáva B


Děkujeme Evičce, Filipovi a Ondrovi za reprezentaci školy a oběma maturantům přejeme šťastný start do dalšího životního období.

Zuzana Hrušková

 

Více na https://www.logickaolympiada.cz/talentg/
 

  • Publikováno: 9.5.2018

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba