gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Projekce Filmového klubu Jednoho světa – Larry z naší ulice

Dne 18.12. proběhlo na našem gymnáziu již třetí filmové promítání v tomto školním roce. Účastníci si promítání užili nejen díky vánočně laděnému občerstvení, ale především díky filmu, který byl vybrán.

Larry z naší ulice je totiž film, který dokazuje, že lidem na sobě záleží a že každý v sobě může mít kus dobra. Larry je retardovaný šedesátník, který se sice o sebe bez cizí pomoci nepostará (stará se o něj jeho strýc, kterému je ovšem 81 let), žije takřka na hranici chudoby, ale zároveň dokáže vybrat tisíce dolarů ročně pro charitu. Jeho sousedům je jasné, že Larry potřebuje pomoc, a tak nastane jedinečná situace - skupina lidí, kteří kromě místa bydliště nemají nic společného, pomůže potřebnému založením speciálního fondu na Larryho podporu.

Tento film byl plný lidskosti, ale chvílemi mohl působit až neuvěřitelně. Prostá duše v těle starého muže. Myslím si, že jsme si všichni užili atmosféru, která na promítání panovala, a že jsme všichni odcházeli pozitivně naladěni (což se po ukončení školy nestává často :-)). Chci poděkovat všem, kteří si v předvánočním shonu našli čas přijít, určitě nelitovali.

Najděte si čas příště také vy.

Karolína Kupková, kvinta A

 

  • Publikováno: 25.11.2011

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba