gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Program "Věda do škol" z UP v Olomouci

Termín konání akce: 4.3.2013

Již počtvrté v letoším školním roce se naše škola zapojila do programu Univerzity Palackého – Věda do škol.

Studenti našeho gymnázia si mohli vyslechnout sérii přednášek věnovaných současným aktualním tématům, které jim prezentovali vyučující z různých oborů a fakult Univerzity Palackého v Olomouci.

V pondělí 4. 3. 2013 proběhla poslední z těchto přednášek vedená Ing. Jiřím Klvačem z katedry aplikované ekonomie Filozofické fakulty na téma – Vývoj bankovnictví v kostce.

Přednášky se zúčastnili studenti oktáv a 4. ročníku, kteří navštěvují společenskovědní seminář nebo seminář aplikované ekonomie.

Studenti získali informace o historii bank, o tom, jak se vyvíjel americký finančně-bankovní systém, jaké dva hlavní proudy se v ekonomice dodnes střetávají (keynesiánství x monetarismus), jaké problémy dnes bankovnictví musí řešit (extrémní zadlužování světových ekonomik) apod.
Studentům byly v rámci přednášky poskytnuty i studijní materiály.

Doufáme, že takové akce budou probíhat i v budoucnu, neboť pro studenty je to jedinečná možnost vyzkoušet si, jak taková vysokoškolská přednáška v praxi probíhá , a zároveň jim taková akce může pomoci postupně se oborově vyprofilovat a zvolit si vhodnou VŠ pro své budoucí povolání.

Andrea Kantorová
 

  • Publikováno: 6.3.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba